Activitats de l’estol

Consell de la Roca

Es celebra cada dia que l’estol es troba reunit, i per a un llobató és el moment més important i solemne. En el Consell de la Roca els caps transmeten als llobatons el valor o “saviesa de la jungla” que es treballarà aquell dia. Per regla general, s’empra El Llibre de la Selva per a fer-ho de forma amena, i són els llobatons els qui han de treure les conclusions del que se’ls hi explica. A més, el Consell de la Roca serveix per veure entre tots com funciona l’estol i com està cadascú. Cada llobató pot parlar sobre qualsevol tema que li preocupi o trobi rellevant, sempre que respecti els altres llobatons i els caps. En definitiva, el Consell és una eina per a aconseguir l’ambient de Família Feliç i fer conscient als llobatons de la unitat que formen tots plegats, sense oblidar alhora que cadascú és únic dins de l’estol.

Jugar

Si les “savieses de la jungla” no es converteixen en fets concrets, explicar-les seria inútil. El joc serveix als llobatons perquè apliquin el que han après en el Consell. Els permet posar en pràctica tot el que significa ser llobató, és a dir, un petit scout. Els ajuda a ser justos, humils, servicials, generosos, sincers, etc. Els jocs que fan els llobatons van des de jocs ràpids per a aplicar quelcom en concret fins a “grans caces”, jocs molt elaborats i ambientats que duren varies hores.

joc

Progressió

El lema dels llobatons és “farem el millor!”. El llobató té per tant la inquietud de millorar, d’esdevenir millor llobató, que en definitiva no és altre cosa que ser millor persona i millor cristià. Per a ajudar-lo, el llobatisme preveu un camí que el llobató ha d’anar traçant ell mateix, superant un seguir de senzilles proves que es troben recollides en el seu llibret personal, el “Mowgli”. El llobató va aconseguint així insígnies, que són el testimoni del seu esforç per a millorar. Per ordre, són la promesa, la primera estrella, la segona estrella i les especialitats. Un cop arribats a aquest punt, el llobató ja es troba preparat per a fer el “salt” a la següent etapa de l’escoltisme, i esdevenir scout.

Caus, sortides, acampades i campament d’estiu

Aquestes són les activitats que fa l’estol al llarg del curs. Cada trimestre escolar sol contenir uns sis o set caus (activitats d’unes poques hores), una o dues sortides a la natura i una acampada de cap de setmana (a l’hivern en una casa). Finalment, el campament d’estiu dura uns sis dies i és el punt culminant de l’any per als llobatons. Permet desplegar la pedagogia al complert i que els llobatons es sentin completament dins de la selva